Πρόσκληση σε Συνάντηση – Πυρηνελαιουργείο 11/11/2022

Όπως γνωρίζετε, γίνονται εντατικές προσπάθειες από πυρηνελαιουργείο της παραλιακής περιοχής Ναυπλίου – Ν. Κιου για μεταφορά των εγκαταστάσεων της στον Αγ. Αντώνιο περιοχή Γαλαναιίκα (πρώην Δήμος Ασίνης).

Η Περιφερειακή Επιτροπή Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Π.Ε. Αργολίδας έχει ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά με το υπ. αριθμό έγγραφο 03//20-03-2019 ενώ το πυρηνελαιουργείο έχει καταθέσει προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. κατά της απόφασης της Περιφέρειας.

Στις 16/11/2022 έχει οριστεί η δικάσιμος στο Συμβούλιο Της Επικρατείας για να εξεταστεί η Αίτηση Ακύρωσης της απόφασης 3/20.3.2019 της Π.Ε.Χ.Ω.Π. που κατέθεσε το πυρηνελαιουργείο. Αν αποφασίσει θετικά το Σ.Τ.Ε. σχετικά με την ακύρωση της απόφασης αυτής, τότε θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η μεταφορά του πυρηνελαιουργείου στη νέα του θέση. Όπως καταλαβαίνετε αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες για το επίπεδο ζωής των κατοίκων της περιοχής, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος λόγω μόλυνσης και σίγουρα την δραστική ζημία τόσο της τουριστικής όσο και της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας.

Στις 11/10/2020 συγκροτήθηκε η «Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Κατά Της Λειτουργίας Πυρηνελαιουργείων Στην Περιοχή Μας» της οποίας τα μέλη καλώ να παραστούν σε συνέλευση την Παρασκευή 11/11/2022 στις 19:00 στο ξενοδοχείο TOLON BEACH στη Παραλία του Τολού, για να εξετάσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης και τα επόμενα μας βήματα.

Η συνέλευση αυτή θα είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες της περιοχής μας που θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα.

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Ιωάννου

 

 

Πυκνός καπνός που βγαίνει από τα φουγάρο εργοστασίων επεξεργασίας πυρήνα στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021.

Πυκνός καπνός που βγαίνει από τα φουγάρο εργοστασίων επεξεργασίας πυρήνα στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021.

NAUPLIO_ERGOSTASIO_NUXTA1

Login

Lost your password?