Αποφασεις 8ης Συνεδριασης 2020

Σήμερα ημέρα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 17.00 στο Τολό του Δήμου Ναυπλίεων και στο Ξενοδοχείο John and George μετά από πρόσκληση με αριθμό πρωτοκόλλου Α.Π. 845/20 του Προέδρου Ιωάννη Γεωργιδάκη του Νικολάου συνήλθε η 8η Συνεδρίαση του Δ.Σ. 2020 με τα εξής θέματα:

1) Ενημερώσεις/Απολογισμός από τις δράσεις μελών Δ.Σ.

2) Μεταφορά Πυρηνελαιουργείων στην περιοχή μας.

3) Εορτασμός Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας 29 Οκτωβρίου 2020

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι εξής:

  • Ιωάννης Γεωργιδάκης του Νικολάου
  • Άννα Πλιάτσικα του Στυλιανού
  • Νέλλη Βλαχάκη του Πέτρου
  • Ευάγγελος Ηλιόπουλος του Ιωάννη
  • Παναγιώτης Ιωάννου του Μιχαήλ
  • Νικόλαος Μπικάκης – Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων

       Απόντες στη συνεδρίαση ήταν οι εξής:

  • Πέτρος Σκαλίδης του Δημητρίου
  • Δημήτρης Τσίρος του Κωνσταντίνου
  • Ευαγγελία Χολέβα του Γεωργίου
  • Michalina Siekierczak-Papadrianou του Jaroslaw
  • Ανδρέας Τσαγκαρέλης του Γρηγορίου
  • Αργυρή Σκαλίδη του Ευαγγέλου

ΘΕΜΑ 1ο

Τα μέλη ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο τον Γιάννη Γεωργιδάκη για τις ενέργειες της συντονιστικής επιτροπής που δημιουργήθηκε μαζί με άλλους φορείς της περιοχής μας κατά της μεταφοράς Πυρηνελαιουργείων στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου.

Ενημερώθηκαν επίσης για τις συναντήσεις της συντονιστικής επιτροπής με τους:

Βουλευτή Αργολίδας κύριον Ανδριανό Γιάννη την Παρασκευή 16/10/2020

Βουλευτή Αργολίδας κύριον Πουλά Ανδρέα το Σαββάτο 17/10/2020

Δήμαρχο Δήμου Ναυπλιέων Κον Δημήτρη Κωστούρο τη Δευτέρα 19/10/2020

Και την επικείμενη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Κον Μαλτέζο την Τετάρτη 21/10/2020.

Ενημερώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. για την πρόοδο των εργασιών στο γήπεδο Τολού. Εγκρίθηκε ποσό 150 ευρω για πληρωμή εργασιών στο Γήπεδο Τολού.

ΘΕΜΑ 2ο

Είναι γνωστό ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες από πυρηνελαιουργείο της παραλιακής περιοχής Ναυπλίου – Ν. Κιου για μεταφορά των εγκαταστάσεων της στον Αγ. Αντώνιο περιοχή Γαλαναιίκα (πρώην Δήμος Ασίνης).

Θεωρούμε αδιανόητο στην εποχή μας να γίνεται προσπάθεια αδειοδότησης τέτοιου είδους βιομηχανικής μονάδας κοντά σε τουριστικές περιοχές, σε χώρο όχι μόνο μη θεσμοθετημένο για αυτή την χρήση (ΒΙΠΕ), αλλά και αναγνωρισμένο ως γη υψηλής παραγωγικότητας αρδευόμενης από το κανάλι του Αναβάλου, έργο το οποίο κόστισε στο κράτος εκατομμύρια ευρώ.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Π.Ε. Αργολίδας έχει ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά με το υπ. αριθμό έγγραφο 03//20-03-2019 ενώ το πυρηνελαιουργείο έχει καταθέσει προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. κατά της απόφασης της Περιφέρειας.

Αποφασίστηκε η εκταμίευση ποσού 500 ευρώ για πληρωμή μέρους της αμοιβής του δικηγόρου που θα μας εκπροσωπήσει στην αίτηση ακύρωσης στο Σ.Τ.Ε. του Πυρηνελαιουργείων κατά της αρνητικής γνωμάτευσης της Π.Ε.ΧΩ.Π. Αργολίδας καθώς και 50 ευρώ για τη πληρωμή του συμβολαιογράφου που θα συντάξει το πληρεξούσιο για τη συμμετοχή. Του Σ.Ε.Τ..

Συνταζόμαστε μαζί με τη συντονιστική επιτροπή υπέρ της απόφασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΘΕΜΑ 3ο

Όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού θα εορτάσει την μνήμη της προστάτιδας Αγίας του Οσιοπαρθενομάρτυρος Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας την 29η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και από ώρα 07:30. θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης στο Τολό τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας λόγω Κορονοϊού. Εγκρίθηκε ποσό μέχρι 150 ευρω για πληρωμή των εξόδων του Εορτασμού.

Ο Πρόεδρος                                                                                                         Ο Γραμματέας

Login

Lost your password?