Συμμετοχη του Σ.Ε.Τ. στην εκθεση Salon de Vacances στις Βρυξελλες

Ο ΣΕΤ και φέτος συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση “Salon de Vacances”  07/02 -10/02/2019 στις Βρυξέλες στο περίπτερο της Ελλάδας. Η έκθεση είναι από τις σημαντικότερες της χρονιάς καθώς προσελκύει επισκέπτες και επαγγελματίες από όλες τις χώρες της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Θεαματική ήταν η αύξηση κατά 20%, των τουριστών στην Ελλάδα από τις αγορές BENELUX το 2018 & ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις από το Βέλγιο. Εκπρόσωποι του Σ.Ε.Τ. ήταν οι κύριοι Δημήτρης και Μανώλης Σκαλίδης.

Φέτος παρευρέθησαν στο κεντρικό περίπτερο της Ελλάδος η υπουργός Τουρισμού κυρία  Έλενα Κουντουρά , η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Κάτω Χωρών κυρία Ελένη Σκαρβέλη, η υπουργός Μακεδονίας Θράκης κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου και η Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βέλγιο κυρία Ελευθερία Γαλαθιανάκη. Το Τολό φιλοξενήθηκε στο booth της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Η επισκεψιμότητα στο περίπτερο ήταν δεόντως υψηλή από την πρώτη κιόλας ημέρα που εκτός από επαγγελματίες είχε επισκέπτες από τα τουριστικά εκπαιδευτικά ιδρύματα του Βελγίου και η Αργολίδα προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως λόγω των πολλών αρχαιολογικών χώρων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ενδιαφέροντος.

Για μια ακόμη φορά το Τολό ήταν η μόνη συλλογική παρουσία στο περίπτερο Πελοποννήσου.

Η αγοραστική κίνηση από τις χώρες Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο κινείται με ένα  θετικό ρεύμα προκρατήσεων προς τη χώρα μας για το 2019 όπως μας ενημέρωσε η κυρία Σκαρβέλη σε προσωπική συνομιλία.

Επίσης συζητήσαμε με την υπουργό την πιθανότητα να παραταθεί η περίοδος  για τις διαδικασίες κατάταξης των καταλυμάτων σε κατηγορίες «αστεριών» (ξενοδοχεία) και «κλειδιών» (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα). H λήξη προθεσμίας επανακατάταξης των ξενοδοχείων, σε κατηγορίες αστέρων είναι μέχρι την 31/10/2019. Η ίδια υποσχέθηκε ότι θα το εισηγηθεί καθώς θα είναι βοηθητικό για τα εποχιακά καταλύματα.

Ευχαριστούμε πολύ την Διευθύντρια Υπηρεσιών Εξωτερικού του ΕΟΤ κυρία Κουρεμένου Ιουλία για την αρωγή στο έργο του ΣΕΤ στην έκθεση.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύετε το πρόβλημα μη ύπαρξης κοντινότερου αεροδρομίου, καθώς οι περιοχές που έχουν κοντινό αεροδρόμιο μπορούν να προωθηθούν ευκολότερα στο αγοραστικό κοινό. To θέμα συζητήθηκε με για μια ακόμη φορά με τον απεσταλμένο της Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Γιαννακούρα (αντιπεριφερειάρχη νομού Αρκαδίας), σύμφωνα με τα δεδομένα προτιμήσεων και αναγκών τουριστικών πρακτόρων και επισκεπτών.

Login

Lost your password?