ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Τ. ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ – ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

ΠΕΚΙΝΟ–ΣΑΓΚΑΗ–ΣΟΥΤΣΟΟΥ-ΧΑΝΤΣΟΟΥ-ΝΤΟΥΜΠΑΙ

27 Νοεμβρίου – 07 Δεκεμβρίου

Ημέρα 1η: 27/11 Τολό – Αθήνα – Πεκίνο

Αναχώρηση 13:20 από Τολό (Λιμάνι) και 13:45 από Ναύπλιο(φανάρι Lidl) για το αεροδρόμιο Αθηνών Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σαγκάη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού (Ντουμπάι).

Ημέρα 2η: 28/11 Πεκίνο

Προγραμματισμένη άφιξη 14:45 στην πρωτεύουσα της Κίνας και στο δρόμο για το ξενοδοχείο μας θα έχουμε μια πρώτη εικόνα της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας The Howard Johnson Paragon Hotel. Διανυκτέρευση και Δείπνο (18:30).

Ημέρα 3η: 29/11 Πεκίνο

Μετά το πλούσιο πρωινό θα ξεκινήσουμε (08:00) την ξενάγηση στο κορυφαίο αξιοθέατο της Κίνας, το Σινικό Τείχος. Πρόκειται για το απόλυτο έργο του ανθρώπου , ορατό από την Σελήνη, μήκους 8.800 χλμ., που ξεκίνησε να υλοποιείται τον 3ο π.Χ. αιώνα. Η κατασκευή του προσαρμόστηκε στην διαθεσιμότητα των υλικών τής κάθε περιοχής που διέσχιζε, ωστόσο η σύλληψη και η οχυρωματική αρχιτεκτονική του το κατατάσσουν στα κορυφαία αμυντικά έργα του ανθρώπου. Το τείχος, συμπληρώνεται από κωνοειδείς πύργους και παρατηρητήρια. Κάθε πύργος διαθέτει σκάλες και εισόδους, ειδικά σχεδιασμένες, έτσι ώστε να προκαλείται σύγχυση στους επιτιθέμενους. Εμείς θα το προσεγγίσουμε στο πέρασμα του Τζινγιονγουάν και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω του, να φωτογραφήσουμε τις πολεμίστρες και τους αμυντικούς πύργους και να φανταστούμε δυνατούς στρατούς να το διατρέχουν με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση. Θα συνεχίσουμε για την ιερή περιοχή του Changling, όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των αυτοκρατορικών τάφων της περίφημης δυναστείας των Μινγκ, η οποία έθεσε τις βάσεις της πολιτιστικής και πνευματικής αναμόρφωσης της Κίνας. Γεμάτοι από πρωτόγνωρες εικόνες και ανατολίτικους ήχους, θα κλείσουμε την μέρα μας (18:00) με ένα παραδοσιακό δείπνο «Πάπιας Πεκίνου», σε ειδικευμένο τοπικό εστιατόριο.  Διανυκτέρευση στο The Howard Johnson Paragon hotel.

Ημέρα 4η: 30/11 Πεκίνο

Το Πεκίνο είναι μια πόλη ανεξάντλητη σε αξιοθέατα. Αναχώρηση (08:30) για να επισκεφτούμε την Κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, Τιεν αν Μεν, ακριβώς μπροστά από την είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης. Η ιστορική τεραστίων διαστάσεων πλατεία αποτελεί εδώ και αιώνες την καρδιά της αχανούς χώρας. Κτίρια ορόσημα όπως το Εθνικό Μουσείο, το κτίριο της Γραμματείας του Κομμουνιστικού Κόμματος, το Μαυσωλείο του Μάο Τσε Τουνκ και φυσικά το μπαλκόνι από όπου ο κορυφαίος ηγέτης του 20ού αιώνα διακήρυξε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την 01/10/1949 βρίσκονται γύρω από αυτή. Στη συνέχεια μας περιμένει το κορυφαίο μνημείο της πόλης, η Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου. Τα περίφημα Ανάκτορα του Αυτοκράτορα αποτελούν σήμερα ένα τεράστιο μουσείο το οποίο μαρτυρεί με τον πιο εύγλωττο τρόπο την δόξα και το μεγαλείο των προηγούμενων αιώνων της Κινεζικής Αυτοκρατορίας. Η μέρα μας συνεχίζεται με το «άλλο» Πεκίνο αυτό που συνεχίζει και κινείται με τους παραδοσιακούς ρυθμούς μακριά από τη λάμψη της σύγχρονης μεγαλούπολης. Η βόλτα μας με παραδοσιακά δίκυκλα στα Χουτόνγκ, τις φτωχογειτονιές του Πεκίνου, θα συμπληρώσει την εικόνα μας για την πόλη, οπού και θα επισκεφτούμε τοπική οικογένεια για να ζήσουμε από κοντά τον καθημερινό τρόπο ζωής των ντόπιων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ναό του Ουρανού, κατασκευασμένος τον 15o αιώνα μ.Χ. σχεδόν σύγχρονο έργο με την Απαγορευμένη πόλη. Δείπνο νωρίς το απόγευμα (17:30). Αργότερα (19:00) θα παρακολουθήσουμε την φημισμένη παράσταση με τους ακροβάτες. Διανυκτέρευση στο The Howard Johnson Paragon hotel.

ναος

forbidden-city-696x436

a32.img_assist_custom-500x333

Ημέρα 5η: 01/12 Πεκίνο – Χαντσόου

Αναχώρηση νωρίς το πρωί (06:00) με πρωινό σε πακέτο, για να μεταφερθούμε στο σταθμό των τρένων. Σήμερα μας περιμένει μία ακόμα έκπληξη που αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την τρομακτική πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην Κίνα. Η μεταφορά μας από το Πεκίνο (08:00)  στο Χαντσόου, επόμενο σταθμό του ταξιδιού μας, θα γίνει με το υπερσύγχρονο τρένο βολίδα το οποίο θα καλύψει τα 1.630 χλμ. της απόστασης σε λιγότερο από 6 ώρες. Άφιξη (12:38) στο γοητευτικό Χαντσόου που ιδρύθηκε επί της δυναστείας των Τσιν με το όνομα Τσιαντάνγκ και αναφέρεται σαν μία από τις επτά αρχαιότερες πρωτεύουσες της Κίνας. Η άφιξή μας στην ονομαστή “υγρή πόλη” θα συνοδευτεί από επίσκεψη στην περίφημη Βουδιστική παγόδα των «Έξι Αρμονιών» και αμέσως μετά από μία βαρκάδα στο ειδυλλιακό τοπίο της Δυτικής λίμνης, το κορυφαίο φυσικό αξιοθέατο της περιοχής, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη σε φυτεία τσαγιού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο Hangzhou Honglou, δείπνο (18:30) και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: 02/12 Xαντσόου – Σουτσόου

Πρωινή αναχώρηση (08:30) οδικώς για την Σουτσόου, στην περιφέρεια Τσιανγκσού. Τα κανάλια, που σχεδίασαν οι πολεοδόμοι του Zixu είναι ακόμα εδώ και τα σπίτια όπου έζησαν γενιές εμπόρων μεταξιού, υπάρχουν ακόμα. Οι καιροί έχουν αλλάξει αλλά το ύφος και ο χαρακτήρας του Σουτσόου παραμένουν αναλλοίωτα. Τα κανάλια χρησιμοποιούνται ακόμα και στην παλιά πόλη το ρολόι του χρόνου έχει ακινητοποιηθεί. Ο Κήπος του «Ταπεινού Αξιωματούχου» και ο βραχόκηπος του «Δεξιοτέχνη των Διχτυών» που χρονολογείται από την δυναστεία των Μινγκ είναι τα κύρια σημεία της ξενάγησης μας. Την γνωριμία μας με την πόλη θα κλείσει η επίσκεψη στην κεκλιμένη παγόδα στον Λόφο της Τίγρης, που κατασκευάσθηκε προς τιμήν του αγαπημένου αυτοκράτορα Jingming, της δυναστείας Wei, δείπνο (18:30) και διανυκτέρευση στο Suzhou Vienna Hotel.

Ημέρα 7η: 03/12 Σουτσόου – Τζουτζουάνγκ – Σαγκάη

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε (08:30) για το Τζουτζουάνγκ το «Κρυμμένο μαργαριτάρι» των υδάτινων συμπλεγμάτων της Ανατολικής Κίνας. Στενά δρομάκια, αβαθή κανάλια, πέτρινες καμπυλωτές γέφυρες, πολύχρωμοι ναοί και ομοιώματα χάρτινων δράκων αποτελούν το σχεδόν θεατρικό σκηνικό της μικρής πόλης, που μοιάζει να στέκεται ακίνητη στον χρόνο και αρνείται πεισματικά να εκμοντερνιστεί. Η ρομαντική βαρκάδα με παραδοσιακά πλεούμενα θα είναι η απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία, που θα μας μεταφέρει στην εποχή του Μάρκο Πόλο. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στην Σαγκάη. Δείπνο (18:30)  και διανυκτέρευση στο Northern Hotel Shanghai.

αρχείο λήψης (1)

Ημέρα 8η: 04/12 Σαγκάη

Αναχώρηση 09:30. Η Σαγκάη δεν είναι παλαιά πόλη. Χτίστηκε μόλις τον 11ο αιώνα. Από τις αρχές όμως του 19ου αιώνα, λόγω στρατηγικής θέσης, αποκτά εξέχουσα θέση στον τομέα του εμπορίου με τα γειτονικά κράτη και ο μικρός οικισμός άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία. Στα 6440 τ.χλμ. της γεωγραφικής επιφάνειας που καλύπτει, συντελείται ένα θαύμα το οποίο θα γνωρίσουμε σε βάθος στην σημερινή ξενάγηση. Ο ποταμός Χουάνγκ, που χωρίζει την Ανατολική από την Δυτική Σαγκάη και στις όχθες του εγείρεται μία πληθώρα εντυπωσιακών δημοσίων κτιρίων και μνημείων. Η γραφική China Town με τους δαιδαλώδεις δρόμους και οι σκιεροί κήποι Γιού θα μας ανακαλύψουν το ξεχασμένο πρόσωπο της σύγχρονης μεγαλούπολης. Το Bund, η λεωφόρος-σύμβολο της ευημερίας της πόλης, έχει μήκος μόνο 1,5 χλμ. αλλά κοσμείται από ένα αρμονικό σύνολο οικοδομημάτων εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, που αντιπροσωπεύουν όλες τις Ευρωπαϊκές τάσεις, όπως Μπαρόκ, Αρχαιοελληνικό, Νεοκλασικό και Αναγεννησιακό. Σειρά έχει η διάσημη λεωφόρος Ναντζίνγκ. Πρόκειται για την κύρια εμπορική αρτηρία της Σαγκάης, μήκους 5,5 χιλιομέτρων, με περισσότερα από 600 πολυτελή καταστήματα, που ικανοποιούν καθημερινά την καταναλωτική μανία Κινέζων και επισκεπτών. Ένας ευχάριστος περίπατος κατά μήκος του ποταμού, με θέα το εντυπωσιακό Pudong, με τους γιγαντιαίους ουρανοξύστες, θα μας φέρει σε επαφή με το άκρατο μεταμοντέρνο ύφος της πόλης. Δείπνο νωρίς (17:30). Το βράδυ (19:00) θα κάνουμε μία ονειρική κρουαζιέρα στον ποταμό Χουάγκ Που, την ώρα που το φως της μέρας θα χάνεται και οι ακτίνες “νέον” θα προσδίδουν μία εξωπραγματική γοητεία στον ορίζοντα της πόλης. Διανυκτέρευση στο Northern Hotel Shanghai.

Ημέρα 9η: 05/12 Σαγκάη – Πτήση για Ντουμπάι

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε (09:30) από το ξενοδοχείο μας για τις τελευταίες μας στιγμές στην μοντέρνα μεγαλούπολη ξεκινώντας από τον πύργο Jinmao, ένα γυάλινο μαργαριτάρι αρχιτεκτονικής με λαμπερά χρώματα και φουτουριστικό σχεδιασμό, ύψους 468 μέτρων το οποίο και θα αποτελέσει το σημείο από όπου θα απολαύσουμε το συγκλονιστικό πανόραμα της πόλης, ενώ στους εκθεσιακούς χώρους του Εθνικού Μουσείου θα γνωρίσουμε τις ρίζες του Κινεζικού πολιτισμού, μέσα από εκθέματα αγγειοπλαστικής, γλυπτικής, ζωγραφικής καλλιγραφίας και σκευών μαγειρικής, που χρονολογούνται από το 3.000 π.Χ. Αργότερα θα μεταφερθούμε (19:00) στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για τον Ντουμπάι.

Ημέρα 10η: 06/12 Ντουμπάι

Με την άφιξη μας, νωρίς το πρωί, στην μοντέρνα πόλη θα ξεκινήσει η πανοραμική ξενάγηση. Ακολουθώντας την παραλιακή λεωφόρο με τις κομψές και ακριβές βίλες θα κάνουμε μια στάση στην παραλία της Τζουμέιρα προκειμένου να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε το πολυτελέστερο ξενοδοχείο του κόσμου, το Burj al Arab. Χτισμένο σε ένα τεχνητό νησί, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την ακτή, μοιάζει σαν πανί ιστιοπλοϊκού, ενώ το επίσης πολυτελές ξενοδοχείο Jumeirah Beach στην ακτή, αποτελεί το σκαρί του πλοίου. Συνεχίζουμε για ένα ακόμα πολυτελές ξενοδοχείο, την πολιτεία “Mαντίνα Τζουμέιρα”, μία τεχνιτή παλιά αραβική πόλη που θα σας εντυπωσιάσει. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Palm Island, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να φωτογραφίσουμε το μοναδικό ξενοδοχείο – θεματικό πάρκο και σημαντικό αξιοθέατο της πόλης, το “Ατλαντίς”. Ακολουθώντας τη λεωφόρο Sheikh Zayed θα κατευθυνθούμε στο “μικρό Μανχάτταν”, μια περιοχή με εντυπωσιακούς ουρανοξύστες μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου (World Trade Center), τα Emirates Towers και το ύψους 828 μέτρων Burj Dubai, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου! Μέσω της λεωφόρου Zabeel θα περάσουμε από τα παλάτια του Σεΐχη Μοχάμεντ και του Σεΐχη Ρασίντ, απ’ όπου θα πάρουμε μια μικρή γεύση του πλούτου και της χλιδής των Εμίρηδων. Επόμενος σταθμός μας για φωτογραφίες, το Dubai Creek, το μήκους 14 χιλιομέτρων ορμίσκος. Ο δρόμος μας οδηγεί στο παρελθόν και τη Bastakiya, μια από τις παλαιότερες περιοχές στο Ντουμπάι, Tο souk των μπαχαρικών και το souk του χρυσού, σ’ ένα περιβάλλον όπου τα χρώματα και τα αρώματα της ανατολής πραγματικά σε συναρπάζουν. Στο τέλος της εκδρομής θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Four Points Sheraton Downtown hotel.

Ημέρα 11η: 07/12 Άφιξη στην Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα .

Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο *
ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 2075+68 1735+68 ν/α
* Τρίκλινο είναι δίκλινο στο οποίο τοποθετείται 1 εξτρά κρεββάτι

** Τα μέλη του Σ.Ε.Τ. έχουν έκπτωση 35 ευρώ /άτομο


Περιλαμβάνονται
:

  • Μεταφορές από Τολό/Ναύπλιο προς Αεροδρόμιο Αθηνών μετ’ επιστροφής.
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Emirates.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Πεκίνο, 1 διανυκτέρευση στο Σουτσόου, 1 διανυκτέρευση στο Χαντσόου & 2 διανυκτερεύσεις στη Σαγκάη, 1 διανυκτέρευση στο Ντουμπάι σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
  • Ημιδιατροφή (7 Γεύματα) καθημερινά στο ξενοδοχείο μας ή σε τοπικά εστιατόρια (δεν περιλαμβάνονται ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων).
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται.
  • Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό της εκδρομής.
  • Έξοδα βίζας εισόδου στη χώρα.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 18 €.
  • Γεύμα στο Ντουμπάι.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

     Σημαντικές Σημειώσεις:

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 8μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα και χωρίς
    σφραγίδα Ταϊβάν,
    με 3 τουλάχιστον λευκές σελίδες, με υπογραφή κατόχου στο διαβατήριο.
  • Μία(1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, ειδικών διαστάσεων (33 χιλ.(Π) x 48 χιλ. (Υ)) για την έκδοση της visa. – Διαδικασία όπως φωτογραφία διαβατηρίων.
  • Η επισυναπτόμενη αίτηση συμπληρωμένη στα Αγγλικά.
  • Η εκδρομή με αυτή την τιμή θα πραγματοποιηθεί με ελάχιστη συμμετοχή τα 25 άτομα.
  • Κρατήσεις μέχρι 31/08/2018 όποτε θα χρειαστεί προκαταβολή 520 € το άτομο. Επόμενη πληρωμή 520 € έως 30/09 και εξόφληση 691 μέχρι 05/11/18. Το ποσό για την μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο καθώς και το ποσό για τα μη μέλη θα εισπραχθεί πριν την αναχώρηση.
  • Θα χρειαστεί σκαναρισμένο διαβατήριο μαζί με την αποστολή της προκαταβολής για τον κάθε συμμετέχοντα.

 

Πτήσεις με Emirates:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Πτήση ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
27/11 Αθήνα – Ντουμπάι ΕΚ 210 17:55 00:20
28/11 Ντουμπάι – Πεκίνο ΕΚ 306 03:20 14:45
05/12 Σανγκάη – Ντουμπάι ΕΚ 303 23:00             05:15  06/12
07/12 Ντουμπάι  – Αθήνα ΕΚ 209 11:50 15:25

 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ SMILE ACADIMOS  –  ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: SMILEACADIMOS Ι.Κ.Ε.
ALPHA BANK GR3501401010101002002304340 Στις Καταθέσεις θα πρέπει να γράφετε:  ΣΕΤ- το επώνυμο σας.
E.T.E GR0401100400000004000295990
EUROBANK GR6302600720000700200466388

 

 

Login

Lost your password?