Διεθνης εκθεση τουρισμου – Λονδινο W.T.M. 05-07 Νοεμβριου 2017

Την πρώτη φορά που η (πασίγνωστη πλέον) World Travel Market του Λονδίνου, άνοιξε τις πύλες της, το 1980, αριθμούσε μόλις 350 εκθέτες και λίγες χιλιάδες επισκέπτες. Φέτος πάνω από 5.600 εκθέτες από 186 χώρες συναντήθηκαν με παραπάνω από 50.000 επαγγελματίες και 3.000 (!) δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο (ανάμεσα τους και εμείς), κάλυψαν το γεγονός. Η τιμώμενη χώρα φέτος ήταν η Ιταλία. Στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και στον χώρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγινε διανομή έντυπου υλικού του Σ.Ε.Τ. Την έκθεση επισκέφτηκαν επαγγελματίες της περιοχής μας που είχαν επαφές με τουριστικούς πράκτορες από διάφορες χώρες καθώς και η υπουργός τουρισμού κα Κουντουρά.

Σύμφωνα με τα, μέχρι στιγμής στοιχεία από τον ΕΟΤ, το πρώτο εννεάμηνο του 2017, οι Βρετανοί επισκέπτες άγγιξαν τα 2,79 εκατομμύρια, με αύξηση 5,4 σε σχέση με πέρυσι είναι στην κορυφή της λίστας με διεθνείς αφίξεις. Το 2017, οι αφίξεις Βρετανών τουριστών, στην Ελλάδα, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια, ενώ για το 2018, οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις από τη Βρετανία κινούνται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στο πλαίσιο της WTM η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου καλλιτεχνική έκθεση φωτογραφίας με επιλεγμένες αεροφωτογραφίες από την Πελοπόννησο, με στόχο την ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του προορισμού και την προβολή της απαράμιλλης ομορφιάς των τοπίων των πέντε περιφερειακών ενοτήτων. Η συγκεκριμένη έκθεση αεροφωτογραφίας με τίτλο «Mythical Peloponnese-As Seen by the Gods» έλαβε χώρα στο Ελληνιστικό κέντρο του Λονδίνου, στην καρδιά της πόλης.

Login

Lost your password?