Αποφασεις 2ης Συνεδριασης 2019

2η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου – 2019

Ακριβές Αντίγραφο από το βιβλίο Πρακτικών σελίδα 14

Σήμερα, ημέρα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00 στο Τολό του Δήμου Ναυπλιέων και στο “Cafe Nicola’s”, μετά από πρόσκληση με αριθμό πρωτοκόλλου 576/19 του Προέδρου και νόμιμου εκπροσώπου Γεωργιδάκη Ιωάννη του Νικολάου, συνήλθε η 2η συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 2019, με τα εξής θέματα:

  • Ενημερώσεις / Απολογισμός από τις δράσεις των μελών του Δ.Σ.
  • Φωτισμός Λιμανιού Τολού.
  • Πινακίδα ενημέρωσης εισόδου Τολού.
  • Πρόταση Smart Solution για τη οργάνωση TOLO MASTERS SWIMMING CUP.

Παρόντες στη συνέλευση ήταν οι εξής:

  1. Γεωργιδάκης Γιάννης
  2. Βλαχάκη Νέλλυ
  3. Κουγιάς Αναστάσιος
  4. Μπικάκης Νικόλαος
  5. Μιχαήλ Αλέξανδρος
  6. Καρούντζος Ανδριανός
  7. Κωτσιόπουλος Σταύρος
  8. Ταλαγάνη Ευγενία
  9. Τριανταφύλλου Δημήτρης

Απόντες στη συνέλευση ήταν οι εξής:

  1. Σκαλίδης Μανώλης – Γεώργιος
  2. Τσαγκαρέλης Ανδρέας

ΘΕΜΑ 1ο

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Τ. μας ενημέρωσε για την επιστολή που στάλθηκε από την Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Αργολίδας σχετικά με το θερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων και αποφασίστηκε ομόφωνα να απαντήσουμε στο έγγραφο με αρ.Πρωτ. 581/12-02-19 ότι επιθυμούμε την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και ημέρες αργίας καθώς και την διεύρυνση ωραρίου κατά την θερινή περίοδο 2019 διότι το Τολό είναι καθαρά τουριστική περιοχή με μεγάλο πλήθος επισκεπτών.

Στις 17/02/2019 ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η ενημέρωση και το αμοιβολόγιο 2019 Γενικών κατηγοριών για τα Πνευματικά Δικαιώματα, βάση συμφωνίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρησης Δικαιωμάτων απέστειλε email στον Σύλλογο, προς ενημέρωση σχετικά με το αμοιβολόγιο του νέου νόμου.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού, ο Πολιτιστκός Σύλλογος Τολού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και η Ένωση Κρητών Αργολίδας πραγματοποίησαν  Προσκυνηματική-Πολιτιστική εκδρομή στους Αγίους Δέκα Μεσσαράς το τριήμερο 08-11/02/2019. Η επίσκεψη είναι η συνέχεια της πρώτης επίσκεψης του Νοεμβρίου 2017 κατά την οποία μεταφέρθηκε η εικόνα των Αγίων Δέκα που βρίσκεται στο Τολό και της αδερφοποίησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο Κοινοτήτων τον Απρίλιο του 2018.

Ο ΣΕΤ συμμετείχε και φέτος στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση  “Salon de Vacances” στις 07-10/02/2019 στις Βρυξέλλες στο περίπτερο της Ελλάδας. Η έκθεση είναι από τις σημαντικότερες της χρονιάς καθώς προσελκύει επισκέπτες και επαγγελματίες από όλες τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Θεαματική ήταν η αύξηση κατά 20% των τουριστών στην Ελλάδα από τις αγορές BENELUX το 2018 και ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις από το Βέλγιο. Εκπρόσωποι του ΣΕΤ ήταν οι κύριοι Δημήτρης και Μανώλης Σκαλίδης.

Όπως κάθε χρόνο ο ΣΕΤ εκπροσώπησε το Τολό στην έκθεση ΒΙΤ Μιλάνο στις 10-12/02/2019 στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η ΒΙΤ 2019 έκλεισε θριαμβευτικά τις εργασίες της διότι υπολογίζεται ότι περίπου 60.000 επισκέπτες παρευρέθηκαν στην έκθεση, ενώ συμμετείχαν 79 χώρες, μεταξύ αυτών 1.500 hosted buyers, τουριστικά γραφεία, δημοσιογράφοι όπως και 500 travel bloggers. Εκπρόσωποι του Συλλόγου μας ήταν ο κ.Βαγγέλης Ηλιόπουλος και η Φανή Ηλιοπούλου.

Ο ΣΕΤ συμμετείχε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “International Mediterranean Tourism Market – IMTM 2019” στις 12 & 13 Φεβρουαρίου, την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το ενδιαφέρον για την περιοχή ήταν μεγάλο, οι επισκέπτες ήταν κυρίων tour operators. Εκπρόσωποι ήταν οι κύριοι Σταύρος Κωτσιόπουλος και Μιχαήλ Αλέξης.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2019 έστειλε email στον σύλλογο με το οποίο ζητά όσοι ξενοδόχοι επιθυμούν να στείλουν απάντηση σχετικά με προσφορά δωματίων για τους συμμετέχοντες. Πιο συγκεκριμένα, 20% έκπτωση από τις τιμές της Booking.com, late check out την Κυριακή 3 Μαρτίου και στις 3 διανυκτερεύσεις, η 1η να είναι δωρεάν. Ο Σταύρος Κωτσιόπουλος ανέλαβε να ενημερώσει όλες τις επιχειρήσεις και να λάβει απαντήσεις από το ποιες θέλουν να προσφέρουν δωμάτια.

Σχετικά με τον εμπλουτισμό με άμμο της παραλίας του Τολού, ο πρόεδρος ενημέρωσε μετά από απάντηση που έλαβε από τον Δήμο ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει στην παραλία αν δεν υπάρχει μελέτη σχετικά με την διάβρωση των ακτών. Η ακτογραμμή του Τολού είναι περίπου 1800 μέτρα. Αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης δικαιολογητικών για την μελέτη διάβρωσης των ακτών, από φέτος διότι απαιτούνται 7-12 μήνες, ώστε του χρόνου τέτοια περίοδο να έχει εκδοθεί η μελέτη από συγκεκριμένη υπηρεσία και έπειτα να την καταθέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση.

Τέλος αποφασίστηκε η έναρξη συζητήσεων με Ζυθοποιίες  για δημιουργία τοπικής μπύρας.

ΘΕΜΑ 2ο

Για τον φωτισμό του Λιμανιού απαιτούνται 1.684,50€ για υλικά,προσθέτοντας και το εργατικό προσωπικό Θέλουμε 2.000€ Σύνολο. Το ποσό αυτό θα καλυφθεί από Ιδιώτες-Ιδιώτες-Επιχειρήσεις μέλη του Συλλόγου και από τον ΣΕΤ και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

ΘΕΜΑ 3ο

Για την πινακίδα ενημέρωσης εισόδου Τολού συζητήθηκε από το Δ.Σ. η προσφορά που κατέθεσε στον πρόεδρο ο κ.Νάκης για πινακίδα 1,5*1,5. Τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθούν και άλλες προσφορές από όλα τα μέλη του Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 4ο

Μετά από απόφαση μελών του Δ.Σ. η απάντηση στην πρόταση της Smart Solution για οργάνωση TOLO MASTERS SWIMMING CUP είναι ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος διοργάνωσης για φέτος. Συζητήθηκε η προοπτική διοργάνωσης για το 2020.

Ο Γραμματέας                                                             Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Κουγιάς                                                 Ιωάννης Γεωργιδάκης

Login

Lost your password?