Συμμετοχη του ΣΕΤ στην εκθεση ITB στο Βερολινο 6 – 10 Μαρτιου 2019

Με πολύ θετικό κλίμα, αξιοπρόσεκτα πολύ κόσμο στο ελληνικό περίπτερο και όλους τους ξενοδόχους, αλλά και την πολιτική ηγεσία του ελληνικού Τουρισμού, να είναι σε κατάσταση «αυξημένης επαγρύπνησης», πραγματοποιήθηκε η φετινή ITB, στο Βερολίνο, η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως.

Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει από την πλευρά των Ελλήνων ξενοδόχων, οι αναμενόμενες -και συνήθως επαναλαμβανόμενες- παρατάσεις στα early bookings, ενώ οι tour operators, πιέζουν για εκπτώσεις. Έλληνες ξενοδόχοι, χαρακτηρίζουν ικανοποιητικό (αν και μειωμένο) πάντως το επίπεδο των κρατήσεων, όπως επίσης και αναμενόμενη την φετινή κόπωση των κρατήσεων για Ελλάδα, λόγω της ακραίας υπερφορολόγησης που βιώνει ο κλάδος καθώς και της επανάκαμψης της Τουρκίας.

Οι Γερμανοί Tour Operators είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι για την τρέχουσα περίοδο, καθώς η επιθυμία των Γερμανών για ταξίδια δεν προβλέπεται να μειωθεί στο προσεχές μέλλον. Ήδη, σύμφωνα με στοιχεία του Ιανουαρίου 2019, ο ένας στους δύο δηλώνει με βεβαιότητα ότι θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα πολυήμερο ταξίδι. Μόνο ένα ποσοστό 17% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ταξιδέψει ενώ οι υπόλοιποι είναι, επί του παρόντος, αναποφάσιστοι».

Στην έρευνα που διεξήχθη η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των υποψήφιων ταξιδιωτών, πίσω από την Ισπανία και την Ιταλία.
Ανθρωποι του Τουρισμού τόνιζαν ότι οι προοπτικές του ελληνικού Τουρισμού θα είναι ευοίωνες, αν μειωθεί η φορολογία. Παράλληλα, σημειώναν ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, το 2020 θα είναι ακόμη δυσκολότερο σε σχέση με το 2019. Υπογραμμίζουν δε ότι το 2019 αναμένεται μείωση εσόδων στα ξενοδοχεία.

Ο Σ.Ε.Τ. συμμετείχε στην ΙΤΒ, στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  με εκπρόσωπο τον Πρόεδρο του, κον Γιάννη Γεωργιδάκη. Εγινε διανομή των εντύπων του Σ.Ε.Τ. Η συγκεκριμένη έκθεση είναι για επαγγελματίες του Τουρισμού καί μόνο οι 2 τελευταίες ημέρες είναι για το κοινό. Για την περιοχή μας υπάρχει το σταθερό «μικρό» ενδιαφέρον, καθώς το Τολό, λόγω έλειψης ικανοποιητικής πρόσβασης (αεροδρομίου), είναι εκτός των περισσότερων προγραμμάτων.

Login

Lost your password?