Αποφασεις 6ης Συνεδριασης 2021

Σήμερα ημέρα Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21.00 στο Τολό του Δήμου Ναυπλίεων και στο Ξενοδοχείο John and George, μετά από πρόσκληση με αριθμό πρωτοκόλλου Α.Π. 869/21 του Προέδρου Ιωάννη Γεωργιδάκη του Νικολάου συνήλθε η 6η Συνεδρίαση του Δ.Σ. 2021 με τα εξής θέματα:

1) Ενημερώσεις/Απολογισμός από τις δράσεις μελών Δ.Σ.

2) Καταγραφή Προβλημάτων φετινής σεζόν

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι εξής:

1. Ιωάννης Γεωργιδάκης του Νικολάου

2. Ευαγγελία Χολέβα του Γεωργίου

3. Michalina Siekierczak-Papadrianou του Jaroslaw

4. Νέλλη Βλαχάκη του Πέτρου

5. Παναγιώτης Ιωάννου του Μιχαήλ

6. Ανδρέας Τσαγκαρέλης του Γρηγορίου

Απόντες στη συνεδρίαση ήταν οι εξής:

1. Άννα Πλιάτσικα του Στυλιανού

2. Αργυρή Σκαλίδη του Ευαγγέλου

3. Δημήτρης Τσίρος του Κωνσταντίνου

4. Πέτρος Σκαλίδης του Δημητρίου

5. Ευάγγελος Ηλιόπουλος του Ιωάννη

ΘΕΜΑ 1ο

1) Τα μέλη ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ. Σ. Γιάννη Γεωργιδάκη για τους λόγους που αφαιρέθηκε η γαλάζια σημαία εν μέσω τουριστικής περιόδου από την Παραλία του Τολού. Ο λόγος ήταν η μη πρόσληψη ναυαγοσώστη από τον Δήμο Ναυπλιέων. Επίσης ενημερώθηκαν για άρθρο στο εξωτερικό το οποίο αναφέρεται αρνητικά για το συγκεκριμένο θέμα.

2) Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για έλλειψη απάντησης από την πλευρά του φορέα στο θέμα της ένταξης της ανάπλασης του τμήματος της οδού Μπουμπουλίνας και της οδού Σέκερη.

3) Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για την ακύρωση της εκδήλωσης Κρητών που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 25-26.09.2021 στο Τολό λόγω της Πανδημίας και αυξημένων κρουσμάτων στη Αργολίδα.

4) Αποστολή φωτογραφικού υλικού στην Κα Ανδρονίκη Κολοβού, διευθύντρια του Travel.gr που βγαίνει από τον όμιλο του Πρώτου Θέματος οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε άρθρο για την περιοχή, το οποίο υπογράφουν η δημοσιογράφος Βούλα Ακριβάκη και η σύμβουλος του προέδρου της ΕΡΤ Λίνα Παπαδάκη. Το άρθρο, θα ανέβει και στο Travel.gr αλλά και στο protothema.gr

5) Ενημερωθήκαν τα μέλη από τον οργανωτή για την πρόθεση να πραγματοποιηθεί το Nafplio Action – Tolo Swim & Run (02/10 & 03/10/21). Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο Ναυπλιέων.

6) Στάλθηκε e mail σε όλα τα μέλη με αίτημα για την καταγραφή των προβλημάτων που είχαν μέχρι τώρα στην λειτουργίας τους, ώστε να μπορέσουμε να τα προωθήσουμε στους αρμόδιους για πιθανή επίλυση τους. Ζητήθηκε η τεκμηρίωση (με φωτογραφικό υλικό ή βίντεο) καθώς και η πρόταση τους για την επίλυση του προβλήματος.

ΘΕΜΑ 2ο

Τα παρακάτω προβλήματα των επαγγελματιών του τουρισμού στο Τολό, τα οποία παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της φετινής σεζόν, συζητήθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ.:

1. Καταγγελία για παράνομη εκμετάλλευση εναντίον των επαγγελματιών που νοικιάζουν τις ξαπλώστρες στην παραλία (περισσότερα τετραγωνικά από αυτά που έχουν στην άδειά τους) με αποτέλεσμα να μαζεύτηκαν οι ξαπλώστρες για λίγες μέρες στο κεντρικό κομμάτι της παραλίας Ψιλή Άμμος.

2. Συζητήθηκε το θέμα της καθαριότητας του χωριού από την πλευρά του Δήμου αλλά και η ανάγκη για μια ώριμη αντιμετώπιση του προβλήματος από την πλευρά των κατοίκων του Τολού.

3. Η έλλειψη κάδων απορριμμάτων, η κακή κατάσταση των υπαρχόντων (τρύπιοι) και η μεγάλη δυσοσμία από το γεγονός ότι δεν καθαρίστηκαν καθόλου τη φετινή σεζόν.

4. Η δημιουργία άτυπης χωματερής στο περιφερειακό, απέναντι από την ταβέρνα «Μαρινέρο».

5. Στην συνέχεια ο Προέδρος Γιάννης Γεωργιδάκης ανάφερε το πρόβλημα με το χώρο σταθμεύσεις στο χωριό. Παρά το γεγονός ότι οι προσφερόμενες θέσεις παρκινγκ έχουν διπλασιαστεί, παρουσιάστηκαν σοβαρές δυσκολίες στην κυκλοφορία και στάθμευση αυτοκίνητων των επισκεπτών του χωριού.

6. Παρουσία και στάθμευση πολλών σκαφών κοντά στην ακτή με αποτέλεσμα οι τουρίστες να μην μπορούν να κολυμπούν. Επίσης η χρήση των ενοικιαζόμενων σκαφών από τους τουρίστες δημιουργούσε επικινδυνότητα στους λουόμενους.

7. Συχνές διακοπές ρεύματος, νερού και Ίντερνετ στη περιοχή.

8. Πρόβλημα με τη διέλευση του ΚΤΕΛ στο λιμάνι λόγω άναρχης στάθμευσης αυτοκινήτων.

9. Πρόβλημα κυκλοφορίας στην οδό Γιαννέλη Μπικάκη (η μεγάλη ανηφόρα του Τολού) λόγο των έργων της ΔΕΥΑΝ, έλλειψης οδικών σημάτων που να ενημερώνουν τους οδηγούς για την απότομη κλίση του δρόμου.

10. Η έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού για την κάλυψη θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα την υψηλή περίοδο.

Τα παραπάνω προβλήματα θα σταλούν στους αρμόδιους φορείς προς επίλυση.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

 

 

Login

Lost your password?